Filmprojecten

Showreel met een aantal gerealiseerde projecten in vogelvlucht           90 seconden

 

Bodemwinst (in productie 2020)

 

Grutsk, trots op mijn bedrijf (2019)

 

Myn belibbing fan Fryslân, (2018)

Nu ik bijna 20 jaar in Friesland woon en mij er erg thuis voel vraag ik mij meer een meer af hoe andere inwoners van mijn provincie over een aantal zaken denken. Mijn bijdrage aan KH 2018

 

Fan Boerepleats nei Bûtenpleats, (2017)

still voor sitekopie

 

Levenslied van een Friese veteraan (2016)

Negen Friese oorlogsveteranen vertellen hun verhaal. Soms analytisch, soms emotioneel, maar altijd boeiend.

 

De Reis (2015)

Deze film over negen beeldend kunstenaars maakt deel uit van een cultureel uitwisselingsproject dat zijn finale heeft tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.  

https://www.artxprz.nl

 

Black Miracle (2015)

Deze film gemaakt in opdracht van het Koninklijke Vereniging Fries Paarden Stamboek verhaalt over de geschiedenis van het Friese paard, het heden en de toekomst.

 

Reinder Homan een poëtisch etser (2014)

Vanuit zijn atelier midden in het Friese Gaasterland maakt Reinder Homan zijn ragfijne prenten.

 

Ondernemen leer je in het Noorden (2014)

Dit interactieve onderwijsproject levert een bijdrage in het tot stand brengen van een betere aansluiting van het HBO/  MBO en het bedrijfsleven.  Met name het ondernemerschap.                                                       

 

 

Monument tussen water en land (2013)

In 2012 wordt begonnen met de restauratie van het bijna 100 jaar oude ir.D.F.Woudagemaal. Voor het eerst sinds de bouw worden delen van dit op de Unesco Werelderfgoed geplaatste stoomgemaal drooggelegd.        De documentaire geeft inzicht in het restauratieproces.                           Maar ook in de achtergronden van de bouw en het werken van het gemaal.          (Vertoond op het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden)

filmfragment:

 

Hands on:

 

IJskoude Passie (2009)

Deze bijna 2 uur durende documentaire uitgebracht op dubbel DVD, gemaakt vanwege het 100 jarig bestaan van de fameuze Elfstedentocht, laat vele facetten hiervan zien. (Ook vertoond op het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden)

Promo:

 

trailer:

 

 Jubileumfeest 100 jaar Elfstedenvereniging (2009)

Januari 2009 vierde het Elfstedenbestuur in Leeuwarden met zijn leden het 100 jarig bestaan van hun vereniging in de Stadsschouwburg ”de Harmonie”. Deze film werd in de grote zaal vertoond terwijl het Fries Jeugd Orkest op het podium ervoor, een speciale uitvoering gaf.

 

Hindeloopen op de Unesco  Werelderfgoedlijst (2012)

Hindeloopen is door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur gekozen om te worden voorgedragen voor opname op de Unesco Werelderfgoedlijst van Immaterieel Erfgoed. Deze opdrachtfilm is hierbij gebruikt.

 

Expeditie Zuiderzee ( 2011)

Opdrachtfilm voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen over een onderzoek naar een mogelijk nieuw museumproject.

 

Passy foar Stoom (deel 1, 2010) (deel 2, 2011)

In twee in achtereenvolgende jaren opgenomen en uitgezonden documentaires over een plan om een stoomtreinverbinding te realiseren tussen Sneek en Stavoren. Door Omrop Fryslan uitgezonden in respectievelijk 2011 en 2012. Ook uitgebracht op DVD via uitgeverij Source1.

trailer eerste aflevering:

 

trailer tweede aflevering:

 

Een verhaal in koper en chroom (2006)

Crescendo uit Opende is een unieke fanfare. Zij musiceren terwijl ze al fietsend ingewikkelde choreografieën uitvoeren. De documentaire volgt hen gedurende een jaar waarin ze naar uitvoeringen in drie verschillende categorieën op het Wereld Muziek Concours toewerken. Ieder van deze drie optredens wordt door de jury met goud bekroond. Emotie in overvloed.(Ook vertoond op het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden)

 filmfragment:

 

Kunstmaand Ameland (2012)

In 2012 wordt voor de 15e keer Kunstmaand Ameland georganiseerd.

Deze opdrachtfilm laat achtergronden van dit evenement zien.

 

Schoonrijden met Ard Schenk (2013)

In 2013 besluit Ard Schenk om Ambassadeur te worden van de Nederlandse Vereniging van Schoonrijders. Samen hebben zij er voor gezorgd dat de sport schoonrijden op de Unesco Werelderfgoedlijst van Immaterieel erfgoed staat. De opdrachtfilm wordt breed ingezet bij het uitdragen van het Schoonrijden en het werven van nieuwe leden.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ik maak films over mensen met een passie